valueteam blog

Görbe tükör 9/5

Semperger Attila
2019.10.28

Tolvaj a munkahelyen

Ha addig nem, azt hiszem, az általános iskola első pár évében a gyerekek nagyobbik része megtanulja, hogy valamit kölcsön kérni a tulajdonos tájékoztatása nélkül, azaz elcsenni valamit, azaz lopni, nem helyes. Szándékosan játszok a szavakkal, mert minden csak nézőpont kérdése. Persze nagyon mélyről jön a vágy: “én is szeretnék olyan csillogós hajpántot, mint a Sárié”, ...

Görbe tükör 9/4

Semperger Attila
2019.10.11

Szervezeti változás

Akármennyi változáskezelés, stresszkezelés és reziliencia tréninget is ültünk végig, vagy tartottunk, a biztonság iránti vágy evolúciós örökségünk. Olyan elemi szükségletünk, amit tudatosan aligha tudnánk teljesen felülírni. A szervezeti változás pedig, -bármilyen profin is viszi véghez egy szervezet-, kardfogú tigrisként jelenik meg előttünk és marcangolja az idegeinket.

Görbe tükör 9/3

Semperger Attila
2019.10.03

Játszma

A munkás hétköznapok szinte minden szervezetben tartogatnak színes pillanatokat. Mindig történik valami érdekes. Ha nem, akkor biztos van egy csapattag, aki úgy alakítja a dolgokat, hogy történjen. Ha nem is alakítja úgy, legalább beszél róla, hogy milyen lett volna, ha úgy alakul, hogy izgalmas legyen.

Semperger Attila
2019.09.26

Miért?

A feleségem azt kérdezte, hogy tulajdonképpen miért kell nekünk most új honlap? Elgondolkodtam. Tényleg, miért is?
Nem volt mögötte megalapozott érvrendszer, semmilyen tudományos megfontolás. Talán csak azért, mert vágytam rá. Szerettem volna, ha a világ is tudomást szerez arról, hogy mivé értünk az elmúlt 10 évben.

Görbe tükör 9/2

Semperger Attila
2019.09.22

Tréning

A vállalati tréningek talán napjaink legszínesebb felnőtt játszóterei, ahol farkastörvények uralkodnak. Néha az életünkkel kapcsolatos globális, néha a munkánkkal kapcsolatos lokális kérdésekre keressük a választ, de a lényeg, hogy mindezt egy közösséggel együtt tesszük, így bármi is a téma, annak feldolgozása közben észrevétlenül tesszük próbára bátorságunkat...

Semperger Attila
2019.09.18

Ügyfélélmény

Egyre felkapottabb téma az ügyfélélmény kérdése mind ügyfeleink, mind az ő ügyfeleik, mind a tanácsadó cégek oldaláról. Megtervezzük a teljes ciklust, kitaláljuk mikor mi következzen, szinte gépies profizmussal szállunk szembe azokkal az emberi tényezőkkel, amiken a legtöbbször több múlik, mint bármilyen folyamaton vagy rendszeren.

Görbe tükör 9/1

Semperger Attila
2019.09.16

A meeting

Az ősközösség óta tudjuk, hogy az ember társas lény és igénye van arra, hogy mások is felelősséget vállaljanak a közösség céljaiért. Akkoriban ez a cél az életben maradás volt, mára ezt a corporate dashboard misztikus összefüggései hivatottak szolgáltatni. Ősközösség nincs, az igény azonban megmaradt, így nincs más hátra, meetinget szervezünk.