Görbe tükör 9/2
Tréning

Semperger Attila
2019.09.22
Görbe tükör
Helyzetek, amiken dolgozunk, helyzetek amiken dolgozhatnánk. Laza és szókimondó történetek bármelyikünk mindannapjairól.
Tréning

A vállalati tréningek talán napjaink legszínesebb felnőtt játszóterei, ahol farkastörvények uralkodnak. Néha az életünkkel kapcsolatos globális, néha a munkánkkal kapcsolatos lokális kérdésekre keressük a választ, de a lényeg, hogy mindezt egy közösséggel együtt tesszük, így bármi is a téma, annak feldolgozása közben észrevétlenül tesszük próbára bátorságunkat és érvényesülési képességünket.

Asszertivitás és konfliktuskezelés tréning, illeszkedve a kollégák terheltségéhez 1 napban, 9-17-ig. Tekintettel arra, hogy az óvodák évtizedekkel ezelőtt összefogtak a munkáltatók ellen, igazából csak 16:00-ig. Szerencsére ezt már a jelentkezés pillanatában is pontosan lehet tudni, ezért kockázatmentesen jelentkezhet bárki a programra.

A tréner lelkesen nyitja meg a napot, elmondja mi lesz a téma, ismerteti a napirendet, és megkér mindenkit a tréningtitok megtartására. Ezen a ponton a résztvevők körülnéznek. Néhány szerencsés résztvevő senkit sem ismer, ők egész nap biztonságban lesznek. Négyen, az igazán tudatosak, eleve párosan jelentkeztek, hiszen egyrészről régen ebédeltek együtt - amire a vállalati tréning kiváló lehetőség -, másrészt pedig a páros gyakorlatok kockázatmentesen telhetnek egymás társaságában. Kellő érzékenységgel észre vehetjük, hogy ketten kissé feszengeni kezdenek a székükben. Igen, ők azok, akik rendszeresen konfliktusba kerülnek egymással a munkájuk során, és pont azért jöttek, hogy ennek kezeléséhez kapjanak segítséget. Nekik nehéz napjuk lesz. Valószínűleg most titokban abban reménykednek, hogy egy vis major pl. egy váratlan meeting talán megmentheti őket a helyzetből.

Nyitókör. A jobb szélen egy érdekes csodabogár ül. Az új belépő. Jókedvűen és várakozásokkal tele mesél az óvódai jeléről és arról is, hogy mit vár a mai naptól. A többiek csodálkozva, egyesek kissé méregetve nézik. Egy azonosíthatatlan hang finoman kíséri a bemutatkozást: majd látod Te is.

Kezdetét veszi a szakmai rész. Az a kérés, hogy mondjatok egy-egy szervezeti konfliktust. Ez elindítja a földrészeket is elpusztítani képes elkeseredettség cunamit, ami jellemzően a rendszerekről, a folyamatokról és a vezetőségről szól. Az új belépő egyre feszültebben ül a székében, de nem szól, csak hallgat. Ekkor a véleményvezér, aki legrégebben van a cégnél mesél egy anekdotát a nosztalgikus időkről. Közben a tréner ellentámadásba lendül és váratlanul kioszt egy kérdőívet. Csend lesz. Később megkéri a résztvevőket, hogy válasszanak párt maguknak az első gyakorlathoz.

A kicsit megúszós, eleve együtt érkezett résztvevők és a naiv ismeretlenek azonnal könnyedén párokat alkotnak, így a korábban kimondatlan konfliktussal rendelkező páros megnyeri egymást. Udvariasan kezet fognak és bemutatkoznak, hiszen először látják egymást személyesen. A tréner azt a “játékot” hozta első gyakorlatnak, hogy csak csendben hallgasd meg a másikat foglalkoztató konfliktust az ő szemszögéből és írd fel, milyen érzéseid keletkeztek közben. A furcsa páros helyet keres magának a folyosón és elkezdenek beszélgetni. Csak egy óra múlva térnek vissza. Később az ebédszünetet is együtt töltik. Önszántukból...