Semperger Attila

Szervezetfejlesztési tanácsadó, Minősített HS Tanácsadó, Coach

A valueteam szakmai vezetője

Szakértőként legszívesebben vállalati transzformációkban, szervezetfejlesztési folyamatokban és ahhoz kapcsolódó tréningek megvalósításában veszek részt, vagy felsővezetőket támogatok abban, hogy a legjobb önmaguk lehessenek.

Fontosnak gondolom, hogy jó hangulatban éljünk és dolgozzunk, ezért figyelek rá különösen, hogy ezt megteremtsem az általam vezetett egyéni és csoportos folyamatokban is.

Gula Ferenc

Ügyfélkapcsolattartó, értékesítő

Ahogy egyre nagyobb szeletet láttam abból milyen felnőtteket fejleszteni, segíteni embereket a céljaik elérésében és közösen sikereket elérni, úgy vonzott egyre inkább ez a téma. A felnőttképzési és nagyvállalati tapasztalataimat ötvözve az a célom, minél több emberrel megismertetni a szervezetfejlesben rejlő lehetőségeket, így támogatva, hogy mindenki azt a szolgáltatást vehesse igénybe, ami számára személyre szabottan a legjobb.

+36 30 541 40 60

Karsai Georgina

Közgazdásztanár (MA)

Szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner

Elsősorban befektetési témakörökben tartok szakmai képzéseket, illetve lakossági és vállalati bankárokat fejlesztek összekötve a szakmai és készségfejlesztő programokat. A legfőbb erősségem, hogy a programokon ötvözni tudom a szakmai tudásátadást és a készségfejlesztő elemeket, amik jelentősen növelik a képzések hatékonyságát.

Mezőffy Bálint

Fejlesztő tréner, coach

A valueteam szervezetfejlesztő partnere

Jelenleg a fő fókuszomban olyan egyéni és csoportos fejlesztési folyamatok állnak, amelyek a munkavállalói elkötelezettség és a megtartás növelését tűzik ki célul. Fejlesztési szakemberként mindig az adott vállalat helyzetére, kultúrájára, fő kihívásaira testre szabott programok kidolgozására törekszem. Csoportos fejlesztéseknél is szeretek a résztvevők egyéni fejlődésével foglalkozni, hiszen a változás útja mindenkinél egyedi és csak rá jellemző kihívásokkal teli.

Illyés Katalin

Tréner, mediátor, coach

Azt gondolom, hogy minden változás jó, mert lehetőséget nyújt a fejlődésre, a nyílt kommunikáció és a tudatos konfliktuskezelés pedig minden nehézségen átvezet. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést és fejlesztést, az együttműködést, a különböző nézőpontok megismerését és a megoldások keresését.

Martin Hajdu György

Vezetésfejlesztési tanácsadó, tréner, coach

Üzleti szervezeti háttérből jövök. így látom, hogy valódi teljesítmény és elégedettség csak akkor jön létre fenntartható módon, ha egyszerre sikerül önazonos módon kapcsolódni magunkhoz és a szervezethez is. E kettős kapcsolódás megteremtésének vagyok specialistája.

Fodor-Maksai Anna

Tréner, szervezetfejlesztő

Abban segítem partnereimet, hogy tudatosan, önmagukért és helyzeteikért felelősséget vállalva induljanak el és legyenek a fejlődés útján. Hiszek abban, hogy csak ezt követően kezdhető el egy tréning, lehet hosszútávú hatása egy fejlesztési folyamatnak.

Vezetésfejlesztési folyamatokban, változásmenedzsment projektekben, szervezeti szintű érzelmi intelligencia fejlesztésben, valamint csoportos coaching és soft skill tréningekben is örömmel támogatok másokat.

Farkas Johanna

Tanácsadó, tréner, mediátor

Tanácsadóként elsősorban kiválasztási és képességvizsgálati területen szereztem tapasztalatot. Humánpolitikai szakértőként nemzetközi projektben is részt vettem.

Az utóbbi években különböző szektorokban tevékenykedő cégeknél támogattam átfogó szervezeti diagnózisokat készítő projekteket, valamint az ezeket követő fejlesztési folyamatokat.